Program Čipkarske šole Idrija za otroke in mladino

Program Čipkarske šole Idrija za otroke in mladino je izobraževalni program v veščini klekljanja idrijske čipke, primeren za otroke in mlade od 6. do 18. leta starosti.

Za otroke in mlade je izobraževanje v tem programu aktivnost, kateri namenijo svoj prosti čas. Pouk poteka po predpisanem učnem načrtu, 4 pedagoške ure tedensko oz. 140 ur letno. Program vključuje od osnovnih do najbolj zahtevnih tehnik in elementov idrijske čipke. Predmetnik sestavljajo klekljanje, tehnike klekljanja in risanje vzorcev za klekljanje. Pri klekljanju vsi učenci najprej delajo po predpisanem programu, kasneje pa lahko izbirajo med številnimi vzorci iz bogate šolske zbirke ali pa klekljajo po svojih lastnih vzorcih. Tehnike klekljanja je  predmet s teoretičnimi vsebinami  namenjenimi  učenju risanja in uporabe načrtov, to je narisanih navodil za klekljanje, ki jih klekljarice po vsem svetu rišejo po enotnem sistemu. Načrti za klekljanje omogočajo večjo samostojnost učencev pri delu, klekljaricam pa strokovno sporazumevanje brez jezikovnih ovir. Vsebine predmeta risanje vzorcev za klekljanje učence spodbujajo h kreativnosti in ustvarjanju avtorskih vzorcev, v katerih iščejo nova izhodišča v obliki in barvi ter združujejo svoje likovno in klekljarsko znanje. Največji izziv učenkam in učencem je sklekljati čipko po lastnem vzorcu, izbrati ustrezne materiale, njihove debeline in barvne kombinacije.

Vpis v Program Čipkarske šole Idrija za otroke in mladino poteka v mesecu maju za naslednje šolsko leto. Pogodbe o vpisu lahko dobite pri učiteljicah klekljanja, na sedežu šole ali na spletni strani. Na oddelkih, kjer je še prostor, je možen naknaden vpis do 15. septembra za tekoče šolsko leto.

Vse potrebne pripomočke za klekljanje otroci dobijo v čipkarski šoli. Sami poskrbijo le za škatlico, v kateri bodo shranjevali bucike in prtiček za pokrivanje blazine. Materialni stroški za Program Čipkarske šole Idrija za otroke in mladino v šolskem letu 2020/21 znašajo 170 € in se plačajo v desetih mesečnih obrokih po 17 €.

V šolskem letu 2020/21 bo Čipkarska šola Idrija izvajala program Čipkarske šole Idrija za otroke in mladino v oddelkih na naslednjih osnovnih šolah: Idrija, Cerkno, Col, Črni Vrh nad Idrijo, Godovič, Ledine, Podkraj, Spodnja Idrija in Vipava.

V primeru omejitev glede izvajanja pouka zaradi COVID-19, se bo izvajanje programa Čipkarske šole Idrija prilagajalo razmeram na posameznih osnovnih šolah, o čemer bomo starše učencev sproti obveščali.

Objavljamo pogodbo o vpisu v ČŠI za šolsko leto 2020-21:

Pogodba CSI ostali letniki 2020-21.pdf  

Pogodba CSI prvi letnik 2020-21.pdf 


Objavljamo obvestilo glede plačevanja s trajniki:

trajniki.pdf
trajniki obrazec Sepa.xls

Objavljamo obvestilo glede plačevanja prek e-računa:

Obvestilo e racun.pdf;     Obrazec Izjava za prejemanje e-racuna.pdf  

Objavljamo Šolska pravila Gimnazije Jurija Vege Idrija za plačevanje materialnih stroškov za Program Čipkarske šole Idrija za otroke in mladino:

solska pravila GJVI placilo mat.str..pdf 


Če želite prejemati obvestila o izobraževanjih v Čipkarski šoli Idrija, nas pokličite na 05 37 34 570 ali pišite na info@cipkarskasola.si  
Iz spletne trgovine

Naročite e-novice

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o dogajanju v naši šoli

Imate naročilo?

Izpolnite obrazec in nam pošljite vprašanje
Čipkarska šola Idrija 2013 . Vse pravice pridržane