Razstava čipk

''Poglej, kaj znam! '' je naslov letne razstave idrijskih čipk učenk in učencev Čipkarske šole Idrija. Vsako leto v juniju razstavo postavimo na novo in razstavimo izdelke iztekajočega se šolskega leta. Za eno leto postavimo na ogled prave klekljarske mojstrovine, v katere so otroci in mladi v svojem prostem času vložili veliko dela, truda, vztrajnosti in natančnosti; v svoje čipke so vložili velik del sebe.

Voden ogled po razstavi dopolnimo s prikazom klekljanja, povabimo obiskovalce, da tudi sami poskusijo klekljati in ga zaključimo s ponudbo čipk  in izdelkov s čipkami v šolski prodajni galeriji.

 V času Festivala idrijske čipke imajo obiskovalci možnost glasovanja za najlepšo čipko po svoji izbiri. Na javni razglasitvi nagradimo izdelovalko najlepše čipke po izboru obiskovalcev, simbolično nagrado podelimo tudi enemu od glasovalcev.

Ogled traja 30-45 minut, odvisno od interesa oz vprašanj obiskovalcev. Vodenje izvajamo v slovenskem ali angleškem jeziku. 

Z zadnje strani stavbe je možen dostop z invalidskim vozičkom.

Urnik

Od septembra do junija: delovni dnevi in sobote od 9.00 – 12.00, srede od 9.00 - 19.00. Nedelje in prazniki zaprto.

V tednu  pred Festivalom idrijske čipke (drugi teden v juniju) je razstava zaprta.

V času Festivala idrijske čipke (tretji vikend v juniju) skladno s festivalskim urnikom razstav od 9.00-18.00.

Junij (po Festivalu idrijske čipke), julij in avgust: delovni dnevi in sobote od 9.00 – 15.00, srede od 9.00 - 19.00, nedelje in prazniki zaprto.

Za najavljene skupine tudi izven urnika ter ob nedeljah po predhodni najavi, ki je bomo veseli na info@cipkarskasola.si   ali po telefonu na št. +386 (0)5 37 34 570. 


Vstopnina

2,5 € na osebo. 

Za skupine z več kot 10 osebami je vstopnina 2€ na osebo.

Prost vstop:

  1. otroci do 15. leta, ki na razstavo ne pridejo v organiziranih skupinah,
  2. učenke in učenci Čipkarske šole Idrija ter njihovi starši.

Delavnica klekljanja za obiskovalce

Po predhodni najavi lahko za obiskovalce izvedemo delavnico klekljanja, ki traja tri šolske ure (135 minut).  Cena delavnice je 10 € na osebo, izvede se za najmanj 5 udeležencev. Vse pripomočke zagotovimo na šoli. Povpraševanja za delavnice prosimo pošljite na metka@cipkarskasola.si   ali pokličite +386 (0)5 37 34 572.

Iz spletne trgovine

Naročite e-novice

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o dogajanju v naši šoli

Imate naročilo?

Izpolnite obrazec in nam pošljite vprašanje
Čipkarska šola Idrija 2013 . Vse pravice pridržane