Sedežna garnitura z idrijsko čipko

17.2.2020

Nova kolekcija sedežnih garnitur Mojca tovarne oblazinjenega pohištva M TOM iz Mokronoga nadgrajena z ročno klekljano idrijsko čipko Čipkarske šole Idrija

Tovarna oblazinjenega pohištva M TOM iz Mokronoga je v letu 2019 skupaj z oblikovalcema Matejem Kaduncem in Igorjem Kaduncem pripravila novo kolekcijo sedežnih garnitur Mojca.

Odločili so se, da sedežno garnituro, ki je bila izdelana z dolgoletnimi tapetniškimi veščinami delavcev M TOM, kakovostno nadgradijo in obogatijo z ročno klekljano idrijsko čipko.

Oblikovalca Matej in Igor Kadunc sta se odločila za sodelovanje s Čipkarsko šolo Idrija z namenom povezati dve podjetji s specializiranimi rokodelskimi veščinami in bogatimi izkušnjami ter tradicijo. V ta namen sta stopila v kontakt s Čipkarsko šolo Idrija, kjer je Maja Svetlik po predlogi naročnika oblikovala celoten motiv in vzorec za klekljanje ter po njem izdelano čipko spretno umestila v tkanino kot del motiva, ki sta ga skupaj z Edijem Tratnikom iz podjetja Pro-siv, Idrija, dopolnila z vezenjem. Oblikovalca Matej in Igor Kadunc sta s projektom pokazala, da so rokodelske veščine in specializirana znanja različnih, dopolnjujočih se podjetij, ključna za razvoj novih, inovativnih izdelkov.

Ročno klekljana idrijska čipka je izdelana v tradicionalni in prepoznavni tehniki idrijskega risa v kombinaciji dveh barvnih nians.

Premierno bo dvosed, ki so ga v podjetju M TOM izdelali nalašč za ta namen, predstavljen naslednji teden na enem od največjih sejmov za turizem in prosti čas na Bavarskem - F.R.E.E. München, ki se ga bodo udeležili predstavniki Zavoda za turizem Idrija. Enosed bo dostavljen v Idrijo, kjer bo na ogled v Centru za obiskovalce.

Fotografije

Datoteke

Iz spletne trgovine

Naročite e-novice

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o dogajanju v naši šoli

Imate naročilo?

Izpolnite obrazec in nam pošljite vprašanje
Čipkarska šola Idrija 2013 . Vse pravice pridržane