Vsebina: zakonitosti risanja vzorcev za klekljanje idrijske čipke. Izobraževanje se izvaja v dveh modulih.

Modul 1: Od udeležencev se pričakuje osnovno znanje klekljanja, ker je potrebno za razumevanje zakonitosti risanja vzorcev za klekljanje. Seznanili se boste z zakonitostmi prostoročnega risanja vzorcev za klekljanje, pridobivali boste znanje in urili spretnosti za prostoročno risanje vzorcev za klekljanje, prostoročno boste narisali vaš avtorski vzorec za klekljanje.

Modul 2: Primeren je za udeležence s predhodnimi izkušnjami s prostoročnim risanjem vzorcev ali z opravljenim Modulom 1. Spoznali boste zakonitosti risanja vzorcev za klekljanje tudi z uporabo geometrijskih orodij, pridobivali znanja in urili spretnosti v risanju kompozicije in asimetričnih vzorcev za klekljanje, na izbrano temo boste narisali vaš avtorski vzorec za klekljanje.

Za izobraževanje v Modulu 1 potrebujete po 3 liste paus papirja formata A3 in formata A4, bel papir za skiciranje, navaden svinčnik in radirko, tanek črn vodoodporen flumaster ali rotring 0,5.

Za izobraževanje v Modulu 2 poleg prej navedenega potrebujete še šestilo, ravnilo, dva večja trikotnika in suhe barvice.

Izobraževanje bo izvedeno v Čipkarski šoli Idrija, Prelovčeva 2, 5280 Idrija, pod vodstvom Maje Svetlik, risarke vzorcev in oblikovalke izdelkov s čipkami.

Trajanje posameznega modula: 12 pedagoških ur.

Cena posameznega modula: 120 € (ddv vključen).

Izvedba Modula 1: predvidoma jeseni 2021.

Izvedba Modula 2: predvidoma jeseni 2021.

Prijave zbiramo do 30. septembra 2021 na e-naslov info@cipkarskasola.si ali po telefonu na številko 05 37 34 570. Izobraževanje bo izvedeno ob zadostnem številu prijavljenih kandidatov.