Meni

Znate klekljati in bi želeli o tem uradno dokazilo?

Lahko ga pridobite v postopku preverjanja in potrjevanja nacionalne poklicne kvalifikacije klekljar/klekljarica.

Čipkarska šola Idrija je registrirani izvajalec za preverjanje in potrjevanje nacionalne poklicne kvalifikacije klekljar/klekljarica. Preverjanje in potrjevanje izvajamo enkrat letno, meseca novembra. Skozi celoten postopek vas bo vodila usposobljena svetovalka.

Potrjevanje nacionalne poklicne kvalifikacije klekljar/klekljarica na osnovi dokazil v zbirni mapi kandidata, bo potekalo 13. 11. 2020 ob 16.30 v prostorih Čipkarske šole Idrija, na Prelovčevi 2 v Idriji. V kolikor bo komisija napotila kandidata tudi na neposredno preverjanje, bo le-to potekalo 20. 11. 2020 ob 16.30 na istem naslovu.

Rok za oddajo vloge in vseh dokazil v zbirni mapi za potrjevanje NPK klekljar/klekljarica je 20.10.2020, vendar kandidatom priporočamo, da nas kontaktirajo vsaj mesec dni prej, če bi morda potrebovali čas za dopolnitev predhodno pripravljene zbirne mape klekljanih čipk, ki so navedene v točki 2.2. kataloga Klekljar/klekljarica, (koda 4251427011). Do Kataloga lahko dostopate preko povezave:https://www.nrpslo.org/Pregled-NPKja?data=4251-427-1-2

Vzorci za izdelavo čipk za zbirno mapo dokazil niso predpisani. Cena postopka potrjevanja NPK klekljar/klekljarica na podlagi dokazil v zbirni mapi je 180 €. Račun se kandidatu izda na podlagi oddane prijave v postopek. Če komisija kandidata napoti še na neposredno preverjanje, je cena postopka 224 €.

Za več informacij pišite na elektronski naslov metka@cipkarskasola.si  ali pokličite na 05 37 34 572.

Več o sistemu preverjanja in potrjevanja neformalno pridobljenega znanja si lahko preberete na spletnih straneh Nacionalnega informacijskega središča www.nrpslo.org .

 

X

Ustvarite račun za pospešitev nakupov, sledenje zgodovini naročil, prejemanje e-pošte, popustov in posebnih ponudb