”Poglej, kaj znam! ” je naslov letne razstave idrijskih čipk učenk in učencev Čipkarske šole Idrija. Vsako leto v juniju razstavo postavimo na novo in razstavimo izdelke iztekajočega se šolskega leta. Za eno leto postavimo na ogled prave klekljarske mojstrovine, v katere so otroci in mladi v svojem prostem času vložili veliko dela, truda, vztrajnosti in natančnosti; v svoje čipke so vložili velik del sebe. Prav ti otroci in mladi so nosilci ohranjanja žive dediščine klekljanja čipk v Sloveniji, ki je evidentirana na UNESCO Reprezentativnem seznamu nesnovne kulturne dediščine človeštva.

Voden ogled po razstavi dopolnimo s prikazom klekljanja, povabimo obiskovalce, da tudi sami poskusijo klekljati in ga zaključimo s ponudbo čipk in izdelkov s čipkami v šolski prodajni galeriji.

V času Festivala idrijske čipke imajo obiskovalci možnost glasovanja za najlepšo čipko po svoji izbiri. Na javni razglasitvi nagradimo izdelovalko najlepše čipke po izboru obiskovalcev, simbolično nagrado podelimo tudi enemu od glasovalcev.

Ogled traja 30-45 minut, odvisno od interesa oz vprašanj obiskovalcev. Vodenje izvajamo v slovenskem ali angleškem jeziku.

Vabimo vas k ogledu pravih klekljarskih mojstrovin!

Delavnica klekljanja za obiskovalce ”Vstopi v svet idrijske čipke”

Po predhodni najavi lahko za obiskovalce izvedemo delavnico klekljanja, ki traja tri šolske ure (135 minut). Cena delavnice je 26 € na osebo, izvede se za najmanj 8 udeležencev, po predhodni najavi. Vse pripomočke zagotovimo na šoli. Povpraševanja za delavnice prosimo pošljite na info@cipkarskasola.si ali pokličite +386 (0)5 37 34 570.

 

VSTOPNINA

Posamezniki: 2,5 €.

Skupine za 10 ali več oseb: 2 € / osebo.

Prost vstop:

-učenci Čipkarske šole Idrija in njihovi starši

-otroci do 15. leta v spremstvu staršev  (ne velja za organizirane šolske skupine).

URNIK

Od septembra do junija: delovni dnevi od 9.00 – 15.00, srede od 9.00 – 19.00, sobote 9.00 – 12.00. Nedelje in prazniki zaprto.

V tednu pred Festivalom idrijske čipke (drugi teden v juniju) je razstava zaprta.

V času Festivala idrijske čipke (tretji vikend v juniju) skladno s festivalskim urnikom razstav od 9.00-18.00.

Junij (po Festivalu idrijske čipke), julij in avgust: delovni dnevi in sobote od 9.00 – 15.00, srede od 9.00 – 19.00, nedelje in prazniki zaprto.

Za najavljene skupine tudi izven urnika ter ob nedeljah po predhodni najavi, ki je bomo veseli na info@cipkarskasola.si ali po telefonu na št. +386 (0)5 37 34 570.