Program Čipkarske šole za odrasle (ČŠO) smo v Čipkarski šoli Idrija  začeli izvajati v šolskem letu 2005/2006. Program se izvaja enkrat tedensko po tri pedagoške ure v Idriji, v letnem obsegu 70 pedagoških ur.

Program je namenjen vsem zainteresiranim odraslim posameznikom, ki se želijo naučiti klekljanja ali pa svoje znanje klekljanja izpopolniti. V programu so zajete tudi osnovne teoretične vsebine o risanju in uporabi načrtov za klekljanje, s čemer si udeleženci pridobijo temeljno znanje, ki jim omogoča uporabo strokovne literature s področja klekljanja.

Praktični pouk klekljanja se začenja s povsem osnovnimi tehnikami klekljanja, ne glede na predznanje udeleženca. Izkušnje so pokazale, da tako zastavljen program omogoča učenje klekljanja začetnikom ter izpopolnjevanje bolj izkušenih klekljaric in klekljarjev. Zasnova programa in način dela omogočata napredovanje udeležencev z njim lastnim tempom, zato začetnikom ni potrebno hiteti, tistim z več klekljarskimi izkušnjami pa ne čakati začetnikov.

Čipke sklekljane v programu Čipkarske šole za odrasle lahko uporabite v zbirni mapi dokazil v postopku preverjanja in potrjevanja nacionalne poklicne kvalifikacije klekljar/klekljarica.

Vzorci in načrti, ki jih udeleženci dobijo tekom izobraževanja, so namenjeni izključno lastnemu izobraževanju udeleženca programa Čipkarske šole za odrasle v Čipkarski šoli Idrija. Udeleženci potrebujejo svoje pripomočke in materiale za klekljanje. Ob začetku obiskovanja programa tudi priročnik Idrijska čipka – ozki ris. Vse navedeno lahko kupite v Čipkarski šoli Idrija.

Brez pisnega dovoljenja Čipkarske šole Idrija je prepovedano:

-vsakršno razmnoževanje vzorcev in načrtov prejetih v programu čipkarske šole za odrasle v Čipkarski šoli Idrija

-nadaljnje izvajanje izobraževanj na osnovi vzorcev in načrtov in z vzorci in načrti prejetimi v programu Čipkarske šole za odrasle v Čipkarski šoli Idrija

-oglaševanje in prodaja čipk izdelanih po vzorcih Čipkarske šole Idrija

-oglaševanje in prodaja grafičnih upodobitev vzorca ali čipk izdelanih po vzorcih Čipkarske šole Idrija.

 

Čipke izdelane v programu Čipkarske šole za odrasle v Čipkarski šoli Idrija lahko razstavljate in uporabljate v nekomercialne namene ob navedbi, da je čipka izdelana po vzorcu Čipkarske šole Idrija.

Če želite prejemati obvestila o izobraževanjih v Čipkarski šoli Idrija, nas pokličite na 05 37 34 570 ali pišite na info@cipkarskasola.si .

Informacije o vpisu za šolsko leto 2023/24

PRIJAVA: za vpis se je potrebno prijaviti do 1.9. 2023, oziroma do zasedbe prostih mest, na info@cipkarskasola.si ali po telefonu na 05 37 34 570, kjer lahko dobite tudi več informacij.

CENA: 330 € (ddv vključen). Nudimo možnost plačila na več obrokov.

PREDVIDEN ZAČETEK IZOBRAŽEVANJA:

Predviden začetek ČŠO bo v tednu od 11.  do 15.9. 2023 naprej. Izobraževanje bo potekalo enkrat tedensko, od 17.00 do 19.15, izvajalo se bo se v prostorih Čipkarske šole Idrija v Idriji na Prelovčevi 2. Zaenkrat planiramo dve skupini in sicer ob ponedeljkih in četrtkih.

Želite ostati v stiku z nami? Prijavite se na e-novice tukaj https://www.cipkarskasola.si/