Zgodba o Melhiorci temelji na resnični zgodovinski osebnosti iz 18. stoletja. Melhiorca je bila tihotapka živega srebra in doslej prva poimensko znana prekupčevalka s čipkami iz območja Idrije.
V sodelovanju z Mestnim muzejem Idrija bomo razvili aplikacijo, v kateri bomo ob uporabi lika Melhiorce uporabnike na zanimiv način seznanjali o različnih dejstvih povezanih z idrijsko čipko.
Izvirne ilustracije za slikanico o tihotapki Melhiorci je ustvarila Irena Gubanc, ki bo prav tako poskrbela za ilustracije pri pripravi izobraževalnih igric za aplikacijo, ki bo na voljo v razstavnem prostoru v Čipkarski šoli Idrija.
Nad animacijo bdi Bor Hojs s Studiem Tibor, za fotografije čipk in za vzorce, ki bodo uporabljeni v animacijah, pa bomo poskrbeli v čipkarski šoli.
Potrudili se bomo, da se bodo obiskovalci naše razstave lahko tudi na igriv način naučili še marsikaj zanimivega o idrijski čipki.

 

 

Projekt Roko-delci je sofinanciran s strani Evropske unije in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, Evropa investira v podeželje in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014-2020. Organ upravljana pristojen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorna Gimnazija Jurija Vege Idrija.