ČIPKARSKA ŠOLA IDRIJA – ŽE OD 1876!

l

Pozdravljeni na spletni strani Čipkarske šole Idrija.

Celostno zasnovan rokodelski center, ki skrbi za ohranjanje, razvoj in promocijo veščine klekljanja idrijske čipke, to je Čipkarska šola Idrija. Lahko vas naučimo klekljati idrijsko čipko, povabimo na ogled razstave ročno klekljanih idrijskih čipk, vam ponudimo nakup kakovostnih ročno klekljanih izdelkov iz naše lastne proizvodnje. Aktivni smo na številnih področjih povezanih z idrijsko čipko in njeno dediščino, zato upamo, da boste na naši spletni strani našli informacije, ki jih želite.

IZPOSTAVLJENO IZ NAŠE SPLETNE TRGOVINE

KOLEKCIJA ŽIVO SREBRO

Uokvirjena idrijska čipka iz kolekcije “Živo srebro”, ki je prejela prvo nagrado na javnem natečaju za najboljši spominek idrijsko cerkljanske regije za leto 2010. Različne dimenzije okvirjev in čipk. Harmonija barvne čipke in peskanega stekla, ki predstavlja cinabaritno rudo, iz katere so v Idriji pridobivali živo srebro. Izdelki imajo tudi certifikat Idrija izbrano.

od 180 € do 340 €

VEČ

NOVICE

Vabilo na predstavitev novega priročnika in delavnico klekljanja Pajki v okviru 41.Festivala idrijske čipke

V okviru 41. Festivala idrijske čipke vas vabimo na predstavitev novega priročnika za klekljanje Idrijska čipka – Pajki in na delavnico klekljanja Pajki. Pajki so tehnika klekljanja idrijske čipke, ki s svojo kombinacijo prepletov vedno pritegnejo pozornost. Več informacij najdete tukaj:Festivalska delavnica klekljanja SLO + predstavitev priročnika . Vabljeni v Idrijo, se že veselimo!!!

Pomladna delavnica 2023

Vabimo vas, da se v soboto, 25.3.2023,  udeležite zanimive klekljarske delavnice, na kateri si boste sklekljali čudovit 3D zvonček, ki bo vašo mizo krasil celo leto! Več informacij: Delavnica pomladna 2023 SLO Veselimo se vaše družbe!

Geografska označba Idrijska čipka

Označba porekla blaga »Idrijska čipka« PRIDOBITEV PRAVICE DO OZNAČEVANJA ČIPK Z OZNAČBO POREKLA BLAGA »IDRIJSKA ČIPKA« Postopek ocenjevanja čipk, ki klekljaricam omogoča pridobitev pravice do označbe porekla blaga »Idrijska čipka«, bo potekal v marcu 2023. Odbor za označbo porekla idrijske čipke vabi klekljarice, da čipke in vlogo za oddajo čipk v oceno predložijo do konca…

NAROČITE E-NOVICE

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o dogajanju v naši šoli

    Dodaj odgovor

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Post comment